Your trust space


your trust space

Simplicity carried to an extreme becomes elegance
— Jon Franklin

 

The aim was to design a new working place for a trust company were the functionality would meet with the aesthetic and where the space could provide a peaceful and inviting feel. The client who welcomes many visitors during the day, wants to have enough space to store 150 ring binders and create a small kitchen corner. In order to answer to clients’ needs, two hidden structures including all functionalities, have been conceived. This creates a clean atmosphere that reassures the visitors by giving them the illusion that everything is always under control. As far as the black and gold vintage pendant is related, it has been chosen to be in line with the style of the building and to link with the textured bronze stripe on the wall.

 
 

The space before...

 

sketching the initial idea...

 

the realisation 

Geneva (CH), 22m2